Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@07:59:19 GMT

از یلدا بنویسید، یورو جایزه بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۰۹۰۵

از یلدا بنویسید، یورو جایزه بگیرید

به گزارش خبرگزاری فارس، خانه فرهنگ ‌ایران‌ در پاریس، مسابقه داستان‌نویسی یا قصه‌سرایی کوتاه به مناسبت شب یلدا با نام «قصه‌های شب یلدا» در فضای مجازی بر پا می‌کند.

در متن فراخوان آمده است: در گذشته‌هایی نه چندان دور، نیاکان ما شب‌های یلدا را زیر کرسی گرم با صرف آجیل، میوه و شیرینی جات پاس می‌داشتند و بزرگانِ خانواده با نقل خاطرات زیبا، قصه‌های شیرین و حکایت‌های عبرت انگیز برای کوچکترها، آن شب تاریک و طولانی را به سحر می‌رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای زنده نگاه داشتن یاد وخاطره این شب باستانی و با توجه به وضعیت کرونایی موجود در سر تا سر گیتی، بر آن شدیم تا با استفاده از هنر داستان‌سرایی و خاطره گویی، این شب طولانی را تا به صبح به پایان برسانیم. بی شک امروزه قصه‌سرایی کوتاه یا همان حکایت‌نویسی از بخش های مهم ادبیات فارسی بوده که خود از هنرهای هفتگانه است.

گرچه گاهی بحث و گفتگو پیرامون قصه کوتاه، بیشتر درباره تعیین تعداد صفحات و یا مقدار کلمه‌های به کار رفته در آن است و یا آنکه بحث و جدال بر سر تاریخچه پیدایش قصه کوتاه است، اینکه به قرن نوزده در غرب باز می‌گردد یا از حکایت‌های کهن ایرانی نشات می‌گیرد؛ اما واقعیت آن است که این بحث‌ها کمترین نقشی در چگونگی نگارش یک قصه کوتاه خوب و جذاب نداشته و شب طولانی یلدای ما را با خوشی به سحر نمی‌رساند.

یک‌ حکایت یا قصه کوتاه خوب و جذاب می‌تواند از چند سطر تا چندین صفحه باشد، منوط برآن که شروع قصه و نقطه اوج و فرود آن با درایت و زیرکی نگارش یافته و به انتها برسد؛ مهم‌تر آن که این داستان کوتاه بتواند پیام و اندرزی را برای خواننده به ارمغان بیاورد. در واقع قصه کوتاه دریچه ای است بر روی زندگی یا حادثه‌ای، واقعی یا تخیلی، که برای مدت کوتاهی باز می‌شود تا اثری واحد را القا کند.

در همین‌ راستا با توجه به وضعیت کرونایی حاکم و عدم امکان فعالیت‌های حضوری در خانه فرهنگ‌ایران‌ در پاریس، بر آن شدیم که برای بزرگداشت این شب بزرگ یک‌ دوره مسابقه داستان‌نویسی یا قصه‌سرایی کوتاه به مناسبت شب یلدا با نام « قصه‌های شب یلدا » در فضای مجازی بر پا کنیم. امید داریم با شیرینی قلم دوستان اهل هنر بتوانیم زیبایی‌های این شب باستانی را پاس بداریم و یلدا را با خوشی و سلامت به سحر برسانیم. با آرزوی آن که در سال‌های آینده در کنار هم شب‌های یلدای زیباتری را برگزار کنیم.

شرایط شرکت در فراخوان نگارش حکایت یا قصه‌های کوتاه با نام «قصه‌های شب یلدا»:

۱ـ هیچ محدودیتی در عنوان و موضوع قصه نبوده و انتخاب آن به دلخواه نویسنده است. بنابراین الزامی نیست که حتما موضوع «قصه‌های شب یلدا» در ارتباط با این شب طولانی و زیبا باشد.

۲ـ آثار ارسالی نباید قبلا در کتاب‌ها یا نشریه‌های دیگری منتشر شده باشند. ترجمه قصه‌های نویسندگان خارجی در این مسابقه مردود است.

۳ـ شرکت کنندگان می‌توانند حداکثر با پنج اثر داستانی در این مسابقه شرکت کنند.

۴ـ هیچ شرط ملیتی و سنی در این فراخوان در نظر گرفته نشده است. بنابراین تمامی نویسندگان از اقصی نقاط دنیا می‌توانند در این دوره از مسابقه شرکت کنند.

۵ـ آثار ارسالی حداکثر باید در هفت صفحه یا دوهزار کلمه، با فونت B Nazanin و اندازه ۱۴ باشند. قصه‌ها بصورت فایل Word ارسال شوند.

خواهشمند است هنگام ارسال هر اثر عنوان ایمیل بصورت «فرا خوان قصه‌های کوتاه شب یلدا » ذکر شده و به نشانی cciran.paris@gmail.com ارسال شود.

در این دوره از مسابقات جوایز مختلفی برای نفرات برتر به شرح زیر در نظر گرفته شده است:

الف ـ مبلغ ۲۰۰ یورو برای بهترین قصه کوتاه از نظر هیأت داوران.

ب ـ مبلغ ۱۵۰ یورو برای دومین اثر برتر از نظر هیأت داوران.

ج ـ مبلغ ۱۰۰ یورو برای سومین اثر برتر از نظر هیأت داوران.

د ـ مبلغ ۱۵۰ یورو برای بهترین قصه کوتاه از نظر خوانندگان.

هـ ـ هدیه نفیس به حکم‌ قرعه به سه نفر از خوانندگان قصه‌های شب یلدا که در انتخاب بهترین قصه کوتاه نقش دارند.

تمام آثار ارسالی و مورد پذیرش، در مجموعه‌ای به نام «قصه‌های شب یلدا» به چاپ خواهند رسید.

در صورتی که آثار ارسالی از نظر هیأت داوران دارای ایرادات نوشتاری و یا نواقص دیگری باشند، نویسنده پس از تصحیح می‌تواند قصه را مجددا برای مسابقه بفرستد.

قصه‌هایی که فاقد استاندارهای نگارش از نظر هیأت داوران باشند در انتشار کتاب «قصه‌های شب یلدا» جایگاهی نخواهند داشت.

مهلت ارسال آثار تا اول دی ۱۳۹۹ برابر با بیست و دوم دسامبر ۲۰۲۰ یعنی شب یلدا است.

برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق ایمیل رایزنی فرهنگی ایران ‌در پاریس به نشانی cciran.paris@gmail.com و با شماره تلفن ۲۰ ۱۹ ۴۹ ۴۵ ۱ (۳۳ ۰۰) همه روزه به غیر از یکشنبه ها و ایام‌ تعطیلی رسمی از ساعت ۹ تا ۱۸ به وقت فرانسه تماس حاصل فرمائید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: یلدا جشنواره قصه نویسی کتاب قصه های شب یلدا نظر هیأت داوران قصه های شب یلدا آثار ارسالی قصه کوتاه قصه ها ـ مبلغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۰۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید

هنوز شمار بسیار کمی از افراد برای سرطان ریه غربالگری می‌شوند و درصد غربالگری در سرطان ریه نسبت به سایر سرطان‌های شایع بسیار پایین‌تر است.

برای همین در حالی که در آمریکا در سال ۲۰۲۱ میزان غربالگری برای سرطان روده بزرگ ۷۲ درصد و برای سرطان پستان ۷۶ درصد بوده است.، کمتر از ۶ درصد افراد واجد شرایط برای غربالگری سرطان ریه کمتر از ۶ درصد است.

به گزارش همشهری آنلاین، سرطان ریه علت اصلی مرگ‌های مربوط سرطان در جهان است، اما شناسایی زودرس این سرطان می‌تواند به طور قابل‌توجهی پیامدها بالینی سرطان ریه را بهبود بخشد.

میزان بقای سرطان ریه در مراحل اولیه حدود هفت برابر بیشتر از سرطان ریه‌ای است که در بدن منتشر شده است.

اغلب بیماران در مراحل اولیه سرطان ریه هیچ علامتی ندارند و بیماری تا زمانی که مراحل پیشرفته‌تر برسد که درمان آن سخت‌تر است تشخیص داده نمی‌شود و این وضعیت نیاز به غربالگری مؤثر سرطان ریه را نشان می‌دهد.

کارگروه پیشگیری آمریکا غربالگری سرطان ریه را برای افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که در حال حاضر سیگار می‌کشند یا قبلاً در طول ۱۵ سال گذشته سیگار می‌کشیده و بعد ترک کرده‌اند یا دست‌کم ۲۰ سال سیگار کشیده‌اند، توصیه می‌کند.

«پاکت- سال» واحدی است که برای تخمین قرار گرفتن افراد در معرض سیگار در طول عمر مورداستفاده قرار می‌گیرد و از ضرب کردن شمار کلی سال‌هایی که شخص سیگار کشیده است در میانگین پاکت‌های سیگار کشیده شده در هر روز به دست می‌آید. برای مثال، اگر شخصی برای ۵۰ سال نیم پاکت سیگار کشیده باشد، میزان سیگار کشیدنش ۲۰ پاکت در سال می‌شود.

سی‌تی‌اسکن با دوز پایین برای غربالگری سرطان ریه

یکی از موانع اصلی غربالگری سرطان ریه میزان پایین آگاهی و شناخت عمومی در این باره است. بسیاری از افراد از این موضوع که واجد شرایط غربالگری سرطان ریه هستند، آگاه نیستند یا درباره آنچه انتظار می‌رود در روند غربالگری رخ دهد، سوءبرداشت دارند.

غربالگری سرطان ریه شامل سی‌تی‌اسکن با دوز کم سالانه است. سی‌تی‌اسکن یک روش تصویربرداری تشخیصی است که از پرتوهای ایکس برای ایجاد تصاویری مشروح به شکل سطح مقطع‌ از درون بدن استفاده می‌کند.

غربالگری هر ۲۵۰ بیمار به پیشگیری از یک مورد مرگ ناشی از سرطان ریه می‌انجامد. در مقایسه ۶۴۵ نفر باید با ماموگرافی غربالگری شوند تا بتوان از یک مرگ ناشی از سرطان پستان جلوگیری کرد.

برخی از افراد به علت قرارگیری در معرض پرتوتابی درباره انجام سی‌تی‌اسکن احتیاط به خرج می‌دهند. اما میزان پرتوتابی ناشی از سی‌تی‌اسکن با دوز کم حدود ۱.۴ میلیون میلی سیورت است (میلی سیورت واحد علمی اندازه‌گیری پرتوتابی یونیزه کننده است).

میزان پرتوتابی پس‌زمینه‌ای که هر شخص ممکن است به طور میانگین در طول یک سال زندگی بر روی کره زمین دریافت کند، ۳ تا ۵ میلی سیورت است.

همه فرآیند تصویربرداری از ریه در غربالگری سرطان ریه فقط چند دقیقه وقت می‌گیرد و نیاز به سوزن، دارو یا تزریق وریدی ندارد. بیمار در طول این اسکن روی یک میز چرخان دراز می‌کشد و دست‌هایش را در بالای سرش می‌گذارد. تکنسین ممکن است از بیمار بخواهد برای۵ تا ۱۰ ثانیه در حالیکه از میان دستگاه اسکن‌کننده می‌گذرد، نفسش را حبس کند.

متخصص رادیولوژی نتایج آزمایش را در گزارشی برای پزشک خلاصه می‌کند. اگر نتایج از لحاظ یافته‌ها در ریه منفی باشند، بیمار پس از یک سال برای اسکن دیگری بازمی‌گردد. اگر نتایج مثبت باشند، معمولاً به این معنا است که متخصص رادیولوژی یک گره ریوی یا نقطه‌ای مشکوک درون ریه دیده است. همه گره‌های ریوی سرطانی نیستند و بیماران ممکن است نیاز به تصویربرداری‌های اضافی یا نمونه‌برداری داشته باشند تا برای ثابت کردن یافته‌ها داشته باشند.

منبع: Conversation

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • حکایت مانوئل نویر: هفتاد سال عبادت، یک‌شب به باد میره!
  • «در سایه سرو» به جشنواره مورد تایید اسکار در اسپانیا راه یافت
  • «باگ» در جایزه آکادمی دانشجویی اسکار/ پدری که از حشره می‌ترسد
  • تعویق محاکمه ترامپ/ بنویسید اطلاع ثانوی بخوانید بعد از انتخابات!
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید
  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد