Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: از ششم اسفندماه ۹۸ که اولین تست کرونا در یزد مثبت شد تاکنون، کادر درمان و مردم استان فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشتند از روزهای بدون فوتی با کمترین میزان ابتلا تا روزهای سیاه کرونایی، روزهایی که آمار فوتی‌های یزد به روزانه ۲۰ نفر هم رسید.

یزد با جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری، در طول روزهای متوالی، روزانه ۱۸ تا ۲۰ کشته آن هم فقط به دلیل ابتلا به کرونا می‌داد که این رقم برای استان کم جمعیتی نظیر یزد، بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این روزهای سخت در شرایطی سپری شد که دلهره و نگرانی، مردم یزد و کادر درمان را لحظه‌ای رها نکرد اما در همین شرایط نیز، بحران تا حدی مدیریت شد.

یزدی‌ها گرچه در مقطعی به دلیل صرف نظر نکردن از سفر و دورهمی و مهمانی و حضور تجمعات، روزهای سیاه کرونایی را برای خود و همشهریانشان رقم زدند اما با اطلاع رسانی گسترده‌تر و احساس خطر کردن و جدی‌تر گرفتن موضوع، این بحران هم اکنون به خوبی مدیریت شده است.

آمار واکسیناسیون هم در یزد خوب و امیدوارکننده است و به نظر می‌رسد اگر سویه‌های جدید کرونا، دست از سر مردم این دیار بردارد، یزد زودتر از سایر نقاط کشور به شرایط عادی برسد.

اما و اگرهای رنگ بندی کرونایی یزد

البته در کنار همه این اتفاقات خوب، اما و اگرها و شک و شبهاتی نیز در زمینه آمارهای کرونایی وجود دارد مثلاً اینکه چرا در شرایطی که در موج قبلی، تمام کشور از وضعیت نارنجی خارج شد و دوباره ۱۶ شهر قرمز شدند، دو شهر یزد به سرعت در میان قرمزها قرار گرفتند یا اینکه چرا با توجه به اینکه آمار ابتلا به کرونا در یزد کاهش یافته، آمار مرگ و میر نسبت به کرونا همچنان بالاست.

آمار بیماران کرونایی که در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند و حال آنها هر روز رو به وخامت است نیز از جمله این موارد است.

در شرایطی که آمارهای روزانه دانشگاه علوم پزشکی یزد از کاهش آمار ابتلا به کرونا در یزد خبر می‌دهد، از ابتدای آذرماه تا روز گذشته، ۳۳ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در این استان جان خود را از دست داده‌اند.

رتبه‌داری یزد در دیابت و سرطان عامل آمار بالای فوتی‌های کرونایی

این میزان آمار فوتی در حالی است که انتظار می‌رفت با آغاز واکسیناسیون آمار فوتی‌ها کاهش پیدا کند و نکته اینجاست که ضد و نقیض گویی‌های پزشکان در مورد واکسن زدن یا نزدن افراد فوت شده، مردم را در زمینه اثرگذاری برخی واکسن‌ها دچار ابهام کرده است.

البته برخی پزشکان نیز عامل آمار بالای فوتی‌ها در استان یزد را بیماری‌های زمینه‌ای دانسته‌اند و می‌گویند از آنجا که یزد در زمینه بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت در یزد رتبه‌دار است، آمار مرگ و میرهای کرونایی نیز در این استان به‌رغم کاهش ابتلاها، کاهش نیافته است.

آخرین آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز گواه کاهش آمار ابتلا به کرونا در یزد و بی‌تغییر ماندن آمار فوتی‌هاست.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این باره به مهر گفت: از ۷۹۵ نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه روز گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲۳ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شده‌اند این در حالی است که آمار مبتلایان جدید در هفته گذشته بالای ۲۰۰ نفر بوده اما در هفته جاری، یزد آمار زیر ۱۰۰ نفر نیز داشته است.

ابراهیم سلمانی ادامه داد: از میان بیماران جدید شناسایی شده، ۱۷ نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۱۰۶ نفر در منزل دوران نقاهت خود را طی می‌کنند.

وی یادآور شد: بیماران بستری شده شامل یک نفر در ابرکوه، سه نفر در اردکان، یک نفر در اشکذر، دو نفر در بافق، چهار نفر در بهاباد، یک نفر در خاتم، یک نفر در میبد و پنج نفر در شهر یزد است.

آمار مبتلایان یزد در شبانه روز گذشته ۱۲۳ و آمار فوتی‌ها ۲ نفر

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد عنوان کرد: آمار فوتی‌ها در شبانه روز گذشته دو نفر بوده به نحوی که یک نفر در مهریز و یک نفر در شهرستان یزد قربانی کرونا شدند.

وی، آمار بستری‌های کرونایی را در حال حاضر ۳۳۲ نفر اعلام کرد و گفت: در این زمینه به شدت با نوسان مواجه هستیم و آمار بستری‌های کرونایی مدام در حال کاهش و افزایش است به نحوی که گاه در طول یک شبانه روز، تفاوت آماری به ۴۰ نفر نیز رسید است.

سلمانی ادامه داد: در حال حاضر ۹۲ نفر از بیماران کرونایی یزد در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار گرفته‌اند.

آمار بالای مرگ و میر کرونایی‌ها در یزد نیازمند بررسی ویژه

این آمارها نشان می‌دهد که گرچه آمار ابتلا به کرونا در یزد روند کاهشی داشته اما آمار مرگ و میرها و بیمارانی که به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند بالاست و این امر نیازمند بررسی ویژه است.

یزد این روزها گرچه در زمینه ابتلا به کرونا روزهای زرد و نارنجی را سپری می‌کند اما در زمینه مرگ و میر، رنگ‌ها همچنان سیاه و قرمزند.

در این شرایط، مردم نیز نباید بحران بزرگ کرونا را حل شده بدانند زیرا تجربه نشان داده هرگاه نسبت به این موضوع غفلت شده، روزهای قرمز و سیاه به سرعت از راه رسیده‌اند.

کد خبر 5365181

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی یزد یزد ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا گرگان خطبه های نماز جمعه کرمانشاه زلزله واکسن کرونا بسیج لیگ برتر فوتبال ایران هفته بسیج عکس استانها آلودگی هوا شیوع کرونا آمار ابتلا به کرونا در یزد دانشگاه علوم پزشکی یزد آمار فوتی ها شبانه روز روز گذشته یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۴۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد

ایتنا - دانشمندان دریافته‌اند نقش و اهمیت زندگی سالم از ژن‌هایی که سبب می‌شوند برخی عمر کوتاه‌تر داشته باشند بیشتر است و کمک می‌کند عمرشان پنج سال طولانی‌تر شود.
مختصصان برای اولین بار در پژوهشی بررسی کردند به‌رغم تاثیر شگرف ژنتیک، ورزش، برنامه غذایی سالم، خواب کافی و مصرف نکردن دخانیات چگونه می‌تواند احتمال بقا را افزایش دهد.

در این پژوهش ۳۵۳ هزار و ۷۴۲ نفر از بیوبانک (Biobank ـ بانک زیستی) بریتانیا بررسی شدند و داده‌ها نشان داد کسانی که از لحاظ ژنتیکی احتمال دارد عمر کوتاه‌‌تری داشته باشند در مقایسه با کسانی که خطر ژنتیکی‌ کمتری دارند، فارغ از سبک زندگی‌شان، ۲۱ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودهنگام قرار دارند.

در این بین، احتمال مرگ زودهنگام افراد دارای سبک زندگی ناسالم، فارغ از احتمال خطر ژنتیکی‌شان، ۷۸ درصد بیشتر است.

یافته‌های این پژوهش همچنین نشان داد که دارا بودن سبک زندگی ناسالم همراه با ژن‌های طول عمر کوتاه‌تر خطر مرگ زودهنگام را در مقایسه با کسانی که از لحاظ ژنی خوش‌شانس‌تر بوده‌اند و سبک زندگی سالمی دارند، بیش از دو برابر افزایش می‌دهد.

با وجود این، پژوهشگران دریافتند به نظر می‌رسد افراد تا حدی روی طول عمرشان کنترل دارند.

یافته‌های آن‌ها نشان داد که سبک زندگی مطلوب ممکن است خطر ژنتیکی طول عمر کوتاه‌تر یا مرگ ناهنگام را حدود ۶۲ درصد تعدیل کند.

آن‌ها گفتند: «شرکت‌کنندگان دارای خطر ژنتیکی بالا با سبک زندگی مطلوب می‌توانند طول عمرشان را در سن ۴۰ سالگی حدود ۵.۲۲ سال افزایش دهند.»

بر اساس یافته‌ها، «ترکیب سبک زندگی مطلوب» برای عمر طولانی‌تر عبارت است از «هرگز سیگار نکشیدن، فعالیت جسمی منظم، مدت خواب کافی، و برنامه غذایی سالم».

این پژوهش که در نشریه پزشکی بریتانیایی طب مبتنی بر شواهد (BMJ Evidence Based Medicine) منتشر شده است، داده‌های افراد را به‌مدت ۱۳ سال دنبال کرده بود، و در این مدت ۲۴ هزار و ۲۳۹ مرگ رخ داد.

افراد از لحاظ تاثیر ژنتیک بر طول عمر به سه گروه طولانی (۲۰.۱ درصد)، متوسط (۶۰.۱ درصد) و کوتاه (۱۹.۸ درصد) و سه گروه امتیاز سبک زندگی مطلوب (۲۳.۱ درصد)، متوسط (۵۵.۶ درصد)، و نامطلوب (۲۱.۳ درصد) تقسیم شدند.

پژوهشگران با استفاده از امتیاز خطر چندژنی، متغیرهای ژنتیکی متعدد را بررسی کردند تا زمینه ژنتیکی کلی فرد برای عمر طولانی‌تر یا کوتاه‌تر را مشخص کنند.

سایر امتیازها بر مبنای بررسی مصرف دخانیات، نوشیدن الکل، ورزش، شرایط جسمی، برنامه غذایی سالم و خواب بود.

پژوهشگران این تحقیق متشکل از کارکنان دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیانگ چین و دانشگاه ادینبرو بودند.

آن‌ها گفتند: «این پژوهش نقش محوری سبک زندگی سالم در کم کردن تاثیر عوامل ژنتیکی بر کاهش طول عمر را روشن می‌کند.»

«سیاست‌های سلامت عمومی برای بهبود سبک زندگی سالم مکملی موثر در کنار مراقبت‌های بهداشتی مرسوم است و از تاثیر عوامل ژنتیک بر طول عمر انسان می‌کاهد.»

دیگر خبرها

  • افتتاح کارگاه تولید تجهیزات پزشکی در کرج/ «ما می توانیم» محقق شد
  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • حکایت مانوئل نویر: هفتاد سال عبادت، یک‌شب به باد میره!
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد